25.11.2016
У листопаді 2016 року департамент оцінки компанії Pickard завершив оцінку цукрового заводу в Кіровоградській області.
Цукровий завод був побудований у XIX столітті, а на сьогоднішній день, загальна площа заводу складає 30 000 кв. м - комплекс будівель і споруд представляє собою типовий цукровий завод радянських часів, який включає в себе: головний корпус - основне, ТЕЦ, адміністративний корпус, склади, гаражі, майстерні тощо.
Виробнича потужність цукрового заводу безпосередньо залежить від якості сировини. Щороку якість сировини - різна. При припущенні, що сировина однакова за якістю, то в 2015 році добова потужність переробки цукрових буряків склала 3250 тонн. У 2016 році, після впровадження нового Жомові преса ТМ-3000, виробнича потужність заводу при однаковій якості сировини повинна бути 3600 тонн / добу (тобто збільшитися на 10,8%).